Pundžabi nacionalna kuhinja

Pandžabi kuhinja je kulinarski stil koji potiče iz Pendžaba, regiona u severnom delu indijskog potkontinenta Ova kuhinja ima bogatu tradiciju mnogih različitih i lokalnih načina kuvanja. Jedan je poseban oblik tandoori kuvanja koji je sada poznat u drugim delovima Indije, Velike Britanije, Kanade, Hong Konga i u mnogim delovima sveta. A od sada i u Srbiji.

Lokalna kuhinja Pendžaba je pod velikim uticajem poljoprivrede i poljoprivrednog načina života koji preovladava iz vremena drevne civilizacije doline Inda. Glavna hrana koja se uzgaja lokalno čini najveći deo lokalne kuhinje. Prepoznatljiva pandžabska kuhinja je poznata po svojim bogatim ukusima putera zajedno sa obimnim vegetarijanskim i mesnim jelima. Glavna jela uključuju sarhon da saag (čorba čiji je glavni sastojak zelje senfa) i makki di roti (slamuti napravljeni od kukuruznog brašna).

Karrhi je začinjen žuti sos sa kolačima od brašna od slanutka (besan), koji sadrži limunov sok, crvenu papriku i kurkumu. Obično se služi uz pirinač ili naan.

Basmati pirinač je autohtona sorta Pendžaba, a pomoću njega su razvijena razna jela od pirinča od mesa i povrća.

U restoranu India Punjabi Cuisine u Beogradu negujemo tradicionalnu i autentičnu pandžabsku kuhinju, koristeći originalne recepte i začine. U Evropu i Srbiju donosimo ukus, kulturu i hranu Pendžaba i Indije. Dobrodošli u IPC.

IPC restoran Beograd je član … Grupae, sa restoranima na Tajlandu, Vijetnamu i sada Srbiji.

Gijan mudra, inače poznata kao čin mudra, je sveti gest ruke ili ‘pečat’ koji se koristi za usmeravanje energije i održavanje fokusa. Gijan je sanskrit za ‘znanje’ ili ‘mudrost’, pa se ovaj gest ponekad naziva Mudra znanja.
U zapadnoj upotrebi, ovaj gest znači dobre vibracije, odličnu hranu ili dodavanje začina tokom kuvanja.
I, ako razmislite o tome, to je savršen logo za ovaj restoran.